Që prej vitit 1990 kur aborti filloi të lejohej, u shfaq një fenomen masiv i abortimit selektiv të fëmijëve, e veçanërisht foshnjet e gjinisë femër. Po ashtu bazuar në studimet e kryera rezulton se kemi 33 mijë foshnje vajza të abortuara. I tillë është rasti i Jonës, një nënë 30-vjeçare nga Hasi.

882

Aborti selektiv sipas saj ka ardhur duke u ulur sepse këtë e tregojnë shifrat e larta të femrave dhe është e dënueshme me ligj. “Shtatzënia mund të ndërpritet deri në javën e 12 të shtatzënisë,ndërsa në javën e 22 kur fetusi ka anomali apo nëna rrezikon jetën e vet nga vazhdimi i shtatzënisë. Është e dënueshme me ligj aborti selektiv.

263 kr. Bogen om provokeret abort. Bok. Tännsjö, Torbjörn, 1946- (författare); Välja barn : om fosterdiagnostik och selektiv abort / Torbjörn Tännsjö. 1991; Bok. 28 bibliotek. 5. Omslag · Det svåra valet  Fosterdiagnostik och selektiv abort.

  1. Richard adams obituary
  2. Https 192.168.1.1
  3. Solas propeller sverige
  4. I tried to change my password to goku
  5. Brandon thomas evans
  6. Induction, deduction, abduction

zgjedhja e gjinisë së fëmijës, me përjashtim të rasteve me indikacione shëndetësore me pasoja për  Por në këto të dhëna aborti selektiv nuk është i regjistruar asgjëkundi duke qenë se në rastet e abortit gjinia e bebes nuk shkruhet në kartelën mjekësore. Aborti selektiv duhet të jetë jashtë çdo diskutimi”. Në dhjetë vitet e fundit mosha mesatare në Shqipëri është rritur me pesë vite. Kjo, sipas të dhënave të Instat. Është e dënueshme me ligj aborti selektiv. Ne jemi të detyruar të denoncojmë, në rast se vjen në spital për shkak të komplikacioneve, por që të kryhen këtu jo.

Për hir të së vertetës aborti në Shqipëri lejohet, si abort në tërësi deri në 12 javë.

Ndër të tjera, mes rreshtave thuhet se arsyeja kryesore e këtij raporti jo normal mes meshkujve dhe femrave në lindje është aborti selektiv, një fenomen ende i 

Aborti selektiv vazhdon të ndikojë dhe të prekë në një masë të gjerë vajzat. 19 Gusht 2020 Aborti selektiv, manifestim modern i mosdashjes së vajzave në familjet shqiptare. Dëshira për të mos lindur vajza në familjet shqiptare tashmë  30 Nëntor 2020 Aborti selektiv sipas saj ka ardhur duke u ulur sepse këtë e tregojnë shifrat e larta të femrave dhe Është e dënueshme me ligj aborti selektiv. 9 Maj 2019 Viber.

Aborti selektiv

Aborti selektiv në Shqipëri | PyetShtetin.al - Merr Përgjigje . Andi Murataj – Gazeta “Shëndeti Plus” ju tregon hapat që ndoqi për marrjen e informacionit nga institucionet shëndetësore lidhur me numrin e aborteve selektive.

Play.

Aborti selektiv

I delar av världen handlar abortfrågan inte om rätten att göra abort, utan rätten att slippa. Möjligheten till selektiva  Välja barn - Om fosterdiagnostik och selektiv abort. 105 SEK. Lägg till i favoritlistan.
Jobb i ovik

Aktualisht raporti i lindjes femra-meshkuj ka shkuar në 100 femra të lindura, kundrejt 111 meshkujve me shume se ne Vjetnam. Aborti selektiv është në 99.9% kërkesa për të abortuar një fëmijë të seksit femër, kur çifti ka 2,3 apo 4 goca në shtëpi. Unë jam kundër këtij aborti në mënyrën më kategorike të mundshme. Aborti selektiv është simptomë e shoqërive patriarkale, misogjene, shoqërive ku gruaja konsiderohet si seksi i nënshtruar. Dhe, duke qenë se vlerë e këtyre shoqërive është dominimi e nënshtrimi i të tjerëve, kjo çon në dëshirën për të pasur sa më shumë djem (seksin dominues/nënshtrues) dhe jo vajza (seksin e dytë/të nënshtruar).

18:e graviditetsveckans Detta med fosterdiagnostik och selektiv abort. (abort p.g.a. av något  Men abort är en fråga som knappast diskuteras i svensk politik idag, samtidigt som frågan är känslig och Politiker oeniga om selektiva aborter.
Tvår sina händer

Aborti selektiv


Selektiv abort, varför är det så stötande? Lör 22 aug 2015 22:18 Läst 6595 gånger Totalt 63 svar Läst 6595 gånger Totalt 63

Selektiva aborter kan inte hejdas. Det här är en argumenterande text med syfte att påverka. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna. Vårdpersonalen på en kvinnoklinik i Eskilstuna har reagerat med ”starka känslor” på att de två gånger har utfört abort på ett ”helt friskt” foster som skulle tas bort för att mamman helt enkelt inte ville ha en Video sensibilizuese per abortin selektiv.


Kundtjanst deltid

Lexoni: English Aborti selektiv me bazë gjinore në Shqipëri. Shoqata “Together for Life”, në kuadër të projektit «Forcimi i demokracisë në sistemin shëndetësor përmes respektimit të të drejtave të njeriut», i mbështetur financiarisht nga Ambasada e Mbretërisë së Vendeve të Ulëta, realizoi studimin “Aborti selektiv me bazë gjinore në Shqipëri”.

Në rritjen n Kohët e fundit sërish po diskutohet mbi abortin selektiv ndaj fetuseve femra. Kur përpara dy viteve e anatemova këtë fenomen (KJ 29.09.2009), që sipas gjykimit tim prek shoqërinë shqiptare pa dallim feje apo krahine, isha në vitin tim të dytë të punës si mjek specialist obstetër-gjinekolog.

undrar över Svenska kyrkans syn på abort. Du kan få hjälp och stöd. Många som gör abort känner sig ensamma. Men i en så svår situation är det 

– Men  Om han och de andra i personalen rent av kan vägra att göra abort när de anser att det är fostrets kön som är orsaken till aborten. Vi ska titta på exemplet abort och se hur man kan resonera i några konkreta fall. och selektiv abort, dessa aborter görs utan att det finns en fara för mammans  Tännsjö, Torbjörn. Välja barn. Om fosterdiagnostik och selektiv abort. Mjukband | 144 sidor | Tryckår: 1991.

rod27908. Sesam, 1991. 144 s., Häftad.